mizahgastesi bardak
Derleme

Her Şeyin Teorisi (2014)

Modern bilime yön veren ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking’ in hayatını anlatan film. Her Şeyin Teorisi eski karısı Jane Wilde’nin kitabından esinlenerek beyaz perdeye yansıtılmıştır. Yönetmenliğini belgeselleriyle ünlü James Marsh üstlenmiştir. Stephen Hawking’i canlandıran Eddie Redmayne rolünün hakkını öyle güzel vermiş ki ” En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ına” layık görülmüştür. Film, BAFTA En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü olmak üzere 8 ödüle ve 5 Oscar’a aday olmuştur.

Her Şeyin Teorisi Özet

DİKKAT SPOİLER İÇERİR !!!

Cambridge Üniversitesi’nin başarılı öğrencilerinden Stephen bir davette edebiyat öğrencisi Jane ile tanışır. Gece boyu sohbet eden ikili sonraları daha sık rastlaşmaya ve görüşmeye başlarlar. Stephen bir teori üzerinde çalışmaktadır. Birgün aklına bir şey gelir ve heyecanla profesörün yanına giderken aniden ayakları birbirine dolanır ve okul bahçesinin içinde yere yığılır. Hastanede gerekli tetkikler yapıldıktan sonra henüz 21 yaşındayken motor nöron hastalığı teşhis konur. Bu hastalık yüzünden doktor iki yıl ömür biçer. Bu hastalıktan sonra Stephen, Jane ile görüşme istemese de Jane onun peşini bırakmaz ve evlenirler. Üstüne çocukta yaparlar.

Günden güne fiziken çöken Stephen gibi evliliklerinin sık duvarları da incelmeye başlar. Stephen fiziken çökmüş olmasına rağmen bilim aşkıyla yanıp tutuşmaktadır. Ortaya attığı teoriler hiç bitmez. Bir gün bir davetteyken Stephen zatürre olur ve makinaya bağlanır. Stephen narkozdan uyandırılırsa boynuna bir delik açılacak ve bir daha konuşamayacaktır. Bu yüzden doktor makinayı kapatmayı teklif eder. Jane, böyle bir şeyi kabul etmez ve Stephen’in uyandırılmasını ister. Artık konuşma yetisini de kaybeden Stephen’la başka türlü iletişime geçmeye başlarlar. Bu haldeyken bile Stephen kitap yazmaya başlar. Daima bilime ön ayak olur. Ancak evliliği, ortaya attığı teoriler gibi yolunda gitmeyecektir.

Severek izleyeceğiniz harika bir biyografi. Şimdiden iyi seyirler…

Güçlü psikolojik etkilere sahip film derlemesi için tıklayınız

Hem Yönetmen Hem Oyuncu Ali Atay’ın Rol Aldığı 5 Yapım

önceki yazı

Görünmezliğin En Görünür Hali: Fatma

Sonraki Yazı

Yorumlar

Yoruma Kapalı.