mizahgastesi bardak
Derleme

2022 En Çok Beklenen Filmler – Ajandanızı Hazırlayın

2022 yılında en çok beklenen filmler için sinema hasreti de eklenince bu sene dijital platformların işinin zor olduğunu söylemeliyiz. Sinema hayranları için daha yıla henüz başlamışken 2022 en iyi filmleri bile seçilmiş durumda. Biz de ajandalara an itibariyle yazılacak olan 2022 yılının en çok beklenen filmleri hakkında bir derlemeyle karşınızdayız.

Not*: Bu derleme herhangi bir sıralamaya göre oluşturulmamıştır.

Avatar 2: 16 Aralık 2022

İlk filmiyle dudak uçuklatan bir gişe sayısıyla sinema tarihinin kilometre taşlarından biri olmuştur, Avatar filmi. Devamı için hep bir acabamız vardı. Sonunda 2022 yılının en çok beklenen filmleri arasında yer alan Avatar 2 şüphesiz yine gişede rekora oynayacaktır. Avatar 2 filminin sinema seyircisine verdiği umut tartışılmaz karşılığını alacaktır..

Lightyear: 17 Haziran 2022

Toy Stroy, yani Oyuncak Hikayesi film serisinin karakterlerinden Buzz Lightyear’a odaklanan film, yine bizi çocukluğumuza döndürecek. Animasyon filmleri konusunda çıtayı arşa çıkaran Pixar, bize yine “yine” dedirtecek. İsmiyle kaliteyi çağrıştıran yapım şirketinin Lightyear filmiyle 2022 için en çok beklenen animasyon filmleri arasında şüphesiz ilklerde olacağını düşünüyoruz.

The Batman: 4 Mart 2022

Bu filmi beklerken gerçekten üzüleceğiz ama geldiğinde herkesin o an sinemada olacağını biliyoruz. Flash filmiyle geçmiş tüm DC evreni geçersiz kılınacak. Bu nedenle bu film de sadece elimizde sinematik bir güzellik olarak kalacak.Hayallerimizi yıktılar ama hayatımız elimizde. Robbert Pattinson ile bu harika film 2022 en beklenen filmleri arasında yer alıyor.

Marry Me: 11 Şubat 2022

Özellikle 14 Şubat Sevgililer Günü geldiğinde 1 gündeki hasılatıyla 1 seneyi döndürebilecekler. Romantizmiyle, Owen Wilson’ın komedyenliğiyle ve Jennifer Lopez’in müzisyenliğiyle bu film beklenir. Seyircileri doyuracak bir film olduğunu düşünmekle birlikte; sinema salonlarında evlilik teklifleriyle karşılaşma olasılığı bu filmle bayağı artacaktır.  

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları): 8 Nisan 2022

Fantastik Canavarlar film serisi için seyircisine umut veren bir film olacağı kesin. Filmin en büyük eksiği Jhonny Depp’in filmde yer almaması. Yine de 2022’de en çok izlenecek filmler arasında başı çeken filmlerden biri. Öncelikle iyi bir bütçeyle ve tartışılmaz bir kalemden çıkan senaryosuyla bizi yakaladı. Ayrıca kim Hogwarts’ı yeniden görmek istemez ki?

Doctor Strange: Multiverse of Madness (Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında): 4 Mayıs 2022

Şunu kabul edelim ki Spider-Man: No Way Home filminden sonra Marvel gemileri yaktı. Paralel evrenlerin dâhil olduğu ve birçok kahramanın Marvel evrenine geçeceği bir dönemden bahsediyoruz. Bu kurguda Dr. Strange’in rolü de çok fazla. Marvel evreni her filmde üzerine başarı eklemeye devam ediyor. Seyircisinin isteklerine kulak veren ve genişleyen bu sinematik evrenin kilit noktası belki de bu film olacak.

Sonic the Hedgehog 2: 8 Nisan 2022

Sinemaya uzun bir süre ara veren Jim Carrey’i serinin ilk filminde gördüğümüzde duygulanmamak elde değildi. Jim Carrey’i yeniden görebileceğimizi bilmek bu senenin en iyi olaylarından biri olacaktır. Ayrıca ilk filmdeki kalite (sonradan değişen Sonic’ten bahsediyoruz) iyiydi ve eğlenceli bir yapımdı. Serinin bu filminde de bu dozun artacağını düşünüyoruz. 2022’nin ailecek izlenecek en iyi filmlerinden biri kesinlikle bu filmdir.

Bergen: Şubat 2022

Yerli sinemamızda bu yıl en çok beklenecek filmlerden biri Bergen filmi olacaktır. Ünlü sanatçımız Bergen’in hayatından esinlenen film dramasıyla birlikte heyecan yaratmıştı. Bir de filmde yer alan oyuncular açıklanınca şüphesiz kaliteli bir film çıkacağında hemfikir olmamamız için hiçbir sebep yok.

Mustafa Sercan Aydın
İçerik Editörü / TDK Amiri

Dexter: New Blood Final İncelemesi

önceki yazı

Doğa Filmleri – Aldığınız Nefesi Hissedeceksiniz

Sonraki Yazı

Yorumlar

Yoruma Kapalı.