mizahgastesi bardak
Derleme

Mizah Dalgasında Sörf Keyfi İçin 5 Parodi Film

Özellikle Amerika filmlerinde klişeden yere iğne düşmez durumda. Bu klişelerin üstü açık yatmasına gönlü el vermeyen bazı sinemacılar da kendi yapımlarında bu filmlere güzel bir şekilde giydiriyorlar. Klişelerin dışında geniş izleyici kitleleri olan filmler de bu dalga’dan nasibini alıyor. Bir eleştirinin yanında sadece gülmek ve güldürmek için de sinemanın güzel bir rengini oluşturuyor bu filmler. Bu bağlamda birçok parodi film ve parodi dizi komedi için önemli bir yere sahip. Biz de sizin için bir tek gülmenin parodisinin* yapılmadığı 5 parodi filmi derledik.

Eğer süper bir kahramansan taytı giy
Beni korkutmuyor artık testere maskesi
Efsanenin silikon kaslı birkaç askeri
Klişeler baydı biri taktı CD film parodi

5. Korkunç Bir Film

Amerikan yapımı korku filmi denince herkesin aklına hemen hemen ortak şeyler gelir. Çünkü birkaç tane tutmuş korku filminin sürekli devamı geliyor. Devamı gelmese bile tutan bir yapımın teması alınıp üzerine farklı oyuncularla aynı film çekiliyor. Şimdi aklınıza gelen filmleri toplayın ve komediyle çarpın, sonuç “Korkunç Bir Film”. Anlaşılacağı üzere korku filminin parodisi bile tutunca bir şekilde devamı geliyor. Snoop Dogg’un da serinin sonunda yer aldığı bu parodi film, bize korku filmlerinin arkasındaki komik hikayeyi gösteriyor.

4. En Süper Kahraman

Böcek ilaçlarından bihaber Amerikan halkında bir kişi mutasyona uğramış bir yusufçuk tarafından ısırılıyor. Böceklerin inatla mutasyon geçirip başıboş dolaşmasından hiç de şikayetçi olmayan halk, tabii ki bu süper güçlü insanın vatanseverliği sayesinde bir kahramana sahip oluyor. Tabii ki kahramanı da başıboş bırakmak istemeyen bir adam da parasıyla kostüm diktirip süper kötü oluyor. Konusu tanıdık gelebilir ama içeriği; ergenlik çağındaki süper güçlü, aşık ve vatansever tablosundan çok daha komik. Çünkü süper kahraman filmi olsun diye çekilen bir filmin komik olmasıyla, komik olsun diye çekilen bir filmin içinde süper kahraman olması kesinlikle aynı şey değil. Ayrıca filmde diğer süper kahraman filmlerine de göndermeler bulunuyor.

3. İşte Spartalılar

Sparta efsanesini biliyor musunuz? Hikayeyi bir de böyle izlerseniz hikaye hakkında bir şey düşünmezsiniz ama gülersiniz. Sparta’nın erkekliğe ve erkeklere düşkün komutanı baklava karınlı bir grup askerle (kopyala yapıştır yapınca 300 oluyor dediler) savaşa hazırlanıyor. 300 Spartalı’nın bu parodi filmi sadece gülmek isteyenler harika bir çerezlik film. Filmde 300 Spartalı’nın yanı sıra Spiderman‘den Paris Hilton’a kadar birçok yapım ve kişiye gönderme içeriyor. Filmde bir rapçi olan Method Man de yer alıyor.

2. Uçak

En güvenli ulaşım araçlarından biri olan uçaktaki kazaların önlenemez olması da sinemacıların özellikle 1950’lerde gözünü açan bir detay olmuştur. İnsanları uçak kullanmaktan alıkoyan bu gerilim ve korku filmleri yüzünden bir nesil türbülansta bile şok geçirmiş olabilir. İşte tüm bu uçak kazaları filmlerini tiye alan bu parodi film, aynı zamanda televizyondaki reklamlarla, aşk ve romantizmle de dalga geçiyor.

1. Sessiz ve Derinden

Orijinal ismi Jay and Silent Bob Strike Back; kendi filmi ve kült filmler de dahil olmak üzere birçok filmle alay ediyor. Jay ve Silent Bob karakterleri Kevin Smith’in her filminde yer alıyor. Bu filme gelecek olursak bir çizgi roman hayranı olan Kevin Smith, bilgi birikimini ve bütçe birikimini gayet iyi bir şekilde kullanmış. Popüler kültürle dalga geçen bu film, ağzı bozuk bir esrarkeşle ağzı kapalı bir esrarkeşin maceralarını ele alıyor. Birçok oyuncu, oyuncu rolüyle karşımıza çıktığı bu parodi film; samimiyeti, alaycılığı ve esprileri de ön plana çıkıyor.

Mustafa Sercan Aydın
İçerik Editörü / TDK Amiri

Netflix ve Hükümet Arasında Sansür Gerginliği!

önceki yazı

Netflix; Gündemde Yer Alan Konularla Alakalı Açıklamada Bulundu

Sonraki Yazı

Yorumlar

Yoruma Kapalı.