mizahgastesi bardak
Derleme

Günlük Konuşmalara Dahil Olan 5 G.O.R.A. Repliği

Halı, kilim, travel işleriyle uğraşan gözü açık Arif’in 2004 yılında izlediğimiz hikâyesinin üzerinden yıllar geçse bile, hâlâ unutulmaz filmler listemizin içerisinde yer alıyor. Bizde bugün hem G.O.R.A. severler hem de filme kısa bir yolculuk için filmin unutulmaz 5 repliğini derledik.

5) Sen Kahin misin?

Komutan Logar tarafından dillerimize pelesenk edilmiş sözlerden birisinde sıra. İlk söylendiği andan itibaren zihinlerimize yerleşmiş bu sözü yıllarca sıkılmadan, bilmiş ya da bir şeyler iddia eden arkadaşlarımıza karşı kullandık.

4) Malı Arap Faik’ten Alıyorduk

Bulunduğunuz ortamdan sıkıldınız mı? Sizden kısır muhabbete katılıp bir şeyler mi anlatmanız isteniyor? O zaman kullanın gitsin ancak unutmayın! Malı Arap Faik’ten aldıktan sonra Karabük’te ikinci yüklemeyi yapıyor, Adana’ya kadar da siz kullanıyorsunuz kamyonu.

3) Tebrik Değil Tevkiftir O

Karakter olarak kısa bir sahnesi olsa bile Türk film sektöründe efsaneleşmiş bir ismin kullandığı replikte sıra. Kimden bahsettiğimizi biliyorsunuz; Erşan Kuneri. İşler aslında onun için iyi gidiyordu, yeni filmi için başrol erkek oyuncusunu seçmiş, Faruk ile yeni bir proje için anlaşmıştı. Ancak kanundan kaçılamayacağını gösteren an gelir ve sekreteri polislerin geldiğini, yabancı sigara bulundurmaktan dolayı tebrik ettiklerini söylese de, gerçek gün gibi ortadadır; tebrik değil tevkiftir o!

2) Götünüzden Element Uydurmayın

Amir Tocha’nın ‘Kimsin sen’ sorusuna ‘Kilimcinin kör oğlu’ diye cevapladığı meşhur sahnede kullanılan replikte şimdi sıra. Doğada bulunan 4 element mevzusuna inceden göndermede bulunarak ‘ateş, su, toprak, tahta’ olarak dillendiren Arif’e rağmen Komutan Logar’ın ısrarla ‘hava olmasın?’ demiş, bunlarda yetmezmiş gibi Arif’in işin sonunda ‘götünüzden element uydurmayın’ deyip işten sıyrılması, filmle alakalı unutulmazlarımız arasına kazındı.

1) Dünyalılardan Tiskiniyorum;

Komutan Logar’ın büyük büyük babası Komutan Kubar’ın başına gelen bir olay onu o kadar çok etkilemiş ki hıncını alamamasına ve Dünyalılardan tiskinmesine sebep olmuş. Bu vesile ile 14 Temmuz 1789’da yaşanan acı olayı bir kez daha kınıyor, büyük fatih, barış ve gönül elçisi Komutan Kubar’ı anıyoruz..

Berk Şahingöz
İnceleme Yazar / Mıttar Adayı

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

önceki yazı

Hayata Bakış Açınızı Değiştirip İlham Olacak 5 Belgesel Filmi

Sonraki Yazı

Yorumlar

Yoruma Kapalı.