mizahgastesi bardak
İnceleme

Kutu Kola Gibi Bir Film: Ölümlü Dünya

Ali Atay’ın yönetmen koltuğunda oturduğu ikinci film olan Ölümlü Dünya yayınlandığından bu yana güzel tepkiler almaya devam ediyor. Aksiyon komedi türünde büyük eksiği olan yerli sinemamızda dikkatleri üzerine toplayan Ölümlü Dünya filmini inceledik.

Uyum

Filmin yönetmeni Ali Atay; daha önce Leyla ile Mecnun’da beraber unutulmaz sahnelere imza attığı Ahmet Mümtaz Taylan’la ve yine beraber iş yaptığı Feyyaz Yiğit’le çalışması filmdeki uyum için çok önemliydi. Senaryo ekibinde yer alan Feyyaz Yiğit’in oyuncu kimliğinin verdiği avantajı da filmde çok rahat görebiliyoruz. Güldür Güldür’de karşılıklı oynayan İrem Sak ve Alper Kul’un yanı sıra Yalan Dünya setlerinde de beraber çalışan İrem Sak ve Sarp Apak’ın bu filmde bir arada olması mükemmel uyumun simgelerindendi. Filmde Mehmet Özgür, Meltem Kaplan, Doğu Demirkol ve Özgür Emre Yıldırım da oyunculuk konusundaki profesyonelliklerini resmen ortaya dökmüş. Ayrıca Ali Atay filmlerinde uyumun başrolde olduğunu Limonata ve Cinayet Süsü filmlerinde de görebilirsiniz.

Aksiyon ve Komedi Değil, Aksiyon Komedi

Filmde Doğu Demirkol ve Feyyaz Yiğit, ne kadar komedyen olsa da filmde aslında espri yok. Filmde güldüren sahnelerin bir çoğu o andaki aksiyonun ve duygunun getirdiği olaylardan oluşuyor. Bu ekip bir sit-com çekse de izleyiciyi güldürebilirler ancak bu filmde akışla beraber komediyi yaratmayı tercih etmişler.
Ölümlü Dünya işaret dili Otel baskınında klasik işaret dili konuşmasına farklı bir boyut kazandıran film, bunun yanında orijinal görüntüsüyle renk veriyor.

Hep mi Mükemmel Diyelim

Bir komedi filminden beklentiniz neyse karşılar mı, karşılar. Bir aksiyon filminden beklentinizi karşılar mı, karşılar. Bir aksiyon komedi filminden beklentinizi de karşılar. Bu sorular kolay mı, değil. Ama bir filmden beklentinizi karşılar mı, sorusunda tereddüte düşebilirsiniz. Filmdeki karakterlerinin temelinin boş kalması izleyicileri bazı yerlerde dumura uğratabiliyor. Özgür Emre Yıldırım, Mehmet Özgür ve Meltem Kaplan’ın hayat verdiği karakterlerin bir nebze içinin boş kaldığını söyleyebiliriz. Bunun bizce temel sebebi ise zaman yetersizliği. Ali Atay aslında bir dizi fikrine daha sıcak bakan bir yönetmen. 2 saatlik bir zaman diliminin karakterlerin içinin dolması için yeterli olmadığını düşünüyor. Tabii sadece 1 bölümü 2 saatlik yerli dizilerimizde 30 dakikalık bakışma sahnesi koyan yönetmenler de bu durumdan şikayet edebilir. Açıkçası filmin tek kötü noktası bitmesi.

Filmin Bütünleyicisi

Tabii ki müzik bir filmin bütünlenmesinde çok önemli bir pay sahibidir. Bu filmde kullanılan müziklerin sahnelerle uyumu, bütünlemesi ve desteklemesi ortaya harika bir eser çıkarmış. Ozan Tügen’in bestelediği müziklerin yanında bir de Murat Çekem’in Kasa şarkısı filme tabiri caizse cuk oturmuş.

Filmi Unutulmaz Kılan Detaylar

Videonun 5. dakikasının 19. saniyesinde Feyyaz Yiğit’in çıkışını izleyebilirsiniz.

Sorgu sahnesinden bahsetmemizi bekliyor olabilirsiniz. Öyleyse sizi kırmayalım. Filmi izlerken yüzünüzde hep bir tebessüm olabilir ama kahkaha attığınız yerler çok bariz. Feyyaz Yiğit’in canlandırdığı karakterin sorgu ve otel sahnesindeki çıkışı şüphesiz sinema salonlarından taşan bir kahkahaya sebebiyet vermiştir. Filmi izlediyseniz ve bu sahnelere güldüyseniz bir güzellik de bizden gelsin. Dükkânımızda Feyyaz Yiğit’ten esinlenerek tasarladığımız güzel bardaklara ulaşabilir hatta para vererek satın alabilirsiniz. İsterseniz bu bardakları kahve, su, çay, oralet veya ıhlamur içmek için kullanabilirsiniz. Dükkânımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Mustafa Sercan Aydın
İçerik Editörü / TDK Amiri

Vahşi Afrika’nın Çizgi Filmi: Aslan Kral Serisi

önceki yazı

HBO, Elon Musk’ın SpaceX Şirketi İle İlgili Bir Diziyle Karşımıza Çıkacak

Sonraki Yazı

Yorumlar

Yoruma Kapalı.