mizahgastesi bardak
İncelemePodcast

Radyo Tiyatrosu Arayanlara – KEFE Podcast Dizisi

Son yıllarda yaygınlaşan podcast yayıncılığının gelişimiyle birlikte bizlere eski radyo tiyatrolarını anımsatacak heyecan dolu bir podcast dizisiyle karşılaştık. Yeni ve “özgür” medyanın yeni şaheseri KEFE, podcast dinlemeyi sevenler için tavsiyemizdir.

Dizi Afişi

25 Mayıs 2021’de yayınlanan “Legal Drama” türünde 6 bölümden oluşan bir podcast dizisi olan “KEFE” Podbee Medya’nın 3. dizisidir.

*Legal Drama /Hukuk Draması: Hukuki uygulamaları ve adalet sistemine ilişkin gerçek hayattaki ahlaki ikilemleri yansıtan sinema/televizyon türüdür.

Tülin Özen Ve Tansu Biçer

Başar Öztürk’ün yazıp, Tülin Özen ve Tansu Biçer’in beraber yönettiği bu podcast dizisinin başrollerinde Öner Erkan ve Sanem Öge bulunmaktadır. Oyuncular arasında Ahmet Somers ve Kerem Atabeyoğlu gibi usta isimler de yer almaktadır. Müzik ve ses tasarımını Okan Kaya üstlenmiştir.

KONUSU

Bir CMK avukatı olan Can, hocası Şakir’in ani ölümü üzerine derin düşüncelere dalar ve araştırmaya koyulur. “Şakir hocanın ölümü intihar mı, cinayet mi?” ikilemi içerisinde, elde edilen delil ve bulgular kafasındaki soru işaretlerine cevap olamazken peşi sıra olağanüstü cinayetler gerçekleşir. Yaşanan olay ve durumların zihnimizde ters köşe yaparak ilerlemesi merak uyandırmaktadır.

DÜŞÜNMEDEN ANLAYAMAZSINIZ…

Türkiye’de sinema ve televizyonda bu zamana kadar çok fazla böyle yapımla karşılaşmamış olmamızın yarattığı boşluğu dolduracak türden olan bu dizi; geçmişte, adalet sisteminde haksız yere yargılanan filozoflara değinerek, felsefeyle adaleti örtüştürmeye ve bununla beraber her şeyi etraflıca sorgulayıp düşünmemize olanak sağlıyor.

-Günümüzde adalet popülerden yanadır…

İlk bölümünde “Hukuk nedir?” sorusuna yanıt ararken son bölümünde ise günümüzde adaletin kimden yana olduğunu sorgulanmaktadır. Günümüzdeki adalet için haklı olmanızın ve hatta canınıza kastedilmiş olmasının yetmeyeceğini, gerekli olan şeyin “popüler olmak” olduğunu vurguluyor.

-…Ne kadar “like” o kadar adalet!

Günümüzde sosyal medya etkisinin, her toplumsal sorunda olmasa da üstü kapatılabilecek bazı haksızlıklarda yapılan yanlışa dur diyebiliyor olmasına vurgu yaparak, bir davanın adliyeden önce sosyal medyaya taşınması gerektiğini belirtmekten geri durmuyor.

-Yeşilçam değil burası, burada Yaşar Usta’lar ya iş kazasında ölür ya da çaresizlikten intihar eder…

Eski bir duvar ustasının yaşadığı tükenmişlik hissi sonucunda ölümünün geride bıraktığı şeylere ve kişilere bir çare olacağı düşüncesiyle intihar etmesini işleyerek, işçi sınıfının çektiği çaresizliğe de değinmektedir.

Podcast dinlemeyi sevenler için Cem Davran’ın da bu platformda dinleyicilerle paylaştığı 5 muhteşem öyküye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Gerçek Bir Yalan: Kimsin Sen?

önceki yazı

Zeki Demirkubuz Filmlerinden Unutulmaz Replikler

Sonraki Yazı

Yorumlar

Yoruma Kapalı.