mizahgastesi bardak
Derleme

Ülkelerde Yasaklanan Tartışmalı TV Şovları

ABD her yıl yüzlerce gösteri yapıyor. Görünüşte zararsız olan filmler ve TV şovları, bazı insanlar tarafından rahatsız edici olarak görülebilir. Bazen temel kavram budur, bazen kültürel farklılıklarla ilgilidir ve sonra basit bir çıkar çatışması vardır. Sebepler ne olursa olsun, işte diğer ülkelerde yasaklanmış tartışmalı TV programları.

Hey Arnold!

”Hey Arnold!” şapşal tarzı ve çok sevilen gençlik dramasıyla 90’ların klasik çizgi filmi. Biri neden çocuklarını bu güzel mücevherden mahrum etmek istesin ki? Kenya Film Sınıflandırma Kurulu, gençlerin umursamıyor gibi görünüyor ve ifadelerine göre öpüşmek hakkında çok fazla konu içermesi. Kurulun unuttuğu şey, çocukların çocuk oldukları için bunlardan hiçbirini fark etmeyecekleriydi.

Doctor Who

Bazılarına göre, varsayımsal olarak mantıklı bir nedenle Çin, televizyonda zaman yolculuğu konusunun ortadan kaldırılması gerektiğine karar verdi. Ve böylece X-Files ve Star Trek gibi büyük başlıklar çubuğun kısa ucunu aldı. 2011’de, yasak çekici, herkesin sevgili zaman lordu olan Doctor Who’ya daha da sert vurdu . Ve daha önce bahsettiğim “mantıksal neden”, “tarihsel olayların anlamsız yorumlanmasıydı.” Görünüşe göre Çin’de her şeyin bir belgesel olması gerekiyor.

Pokémon

Amansız Pokemon maceralarının ardından, dünya çapında çeşitli nedenlerle birçok bölümün yasaklandığını gördük. O Porygon nöbeti vakası hala her ebeveynin kabuslarına musallat olsa da Ülkemiz’de daha da kötü bir şey oldu. Pokemon’u televizyonda izledikten sonra, 4 ve 7 yaşlarındaki iki çocuk, açıklanamayan bir nedenle “hey, süper güçlerimiz var, balkondan atlayalım!” dediler ve olanlar oldu. Neyse ki kazadan kurtuldular, ancak Hükümet işini şansa bırakmamaya karar verdi. Ama hepimiz bunun ebeveynlerin hatası olduğunu biliyoruz, değil mi?

Simpsonlar

Bugün, birçok Simpson hayranı gösteriden vazgeçti. Eskiden taze ve eğlenceliydi ama eski halinin bu yumuşak balmumu kopyasına dönüştü. Simpsonlar’da alışılmadık temalara sahip olduklarına inanabiliyor musun? Bir ömür öncesine benziyor. Her iki durumda da, bu sinirli temalar pek çok ülkenin tüylerini karıştırdı ve bazı bölümleri yayından kaldırdı, ancak 2008’de gösteri Venezuela’da tamamen yasaklandı. Nedeni de; fazla yetişkinlere yönelik olduğu için.

Winnie the Pooh

Ve büyük final için, tüm zamanların en zararsız çizgi filmine sahibiz. Winnie the Pooh Zaman yolculuğu yok, herhangi bir tür liberal propaganda da değil, peki ne oluyor? Ana karakter Winnie the Pooh ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping‘in kabul edebileceğinden daha fazla ortak noktası var. Xi Jinping, sayısız internet sitesinde Pooh olarak gösterildikten sonra, hareketli ayıyı vatandaşlarının zihninden silmeye çalışıyor. Xi Jinping, Streisand etkisini hiç duymadı mı? Ne kadar utanç verici.

Uğur Bakım
Detay Ustası / Tarantino Reis

Kötülükleriyle Tüylerimizi Ürperten Yerli Dizilerdeki Kadın Karakterleri

önceki yazı

Hakikat: Şeyh Bedreddin Filminden Fragman Yayınlandı

Sonraki Yazı

Yorumlar

Yoruma Kapalı.