Yaptığı işlerle birlikte, uzun yıllardır yer aldığı her projede yüzümüzü güldürmeyi başaran usta aktör Cem Davran; Davran Tiyatrosu‘nu kurduğunu geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Muhsin Ertuğrul’un “Yarın kıyamet kopacağını bilsem, bugün yeni bir Tiyatro daha açardım.” mottosuyla hareket eden ve tiyatroyu yaşatmak için uğraşan oyuncu pek çok projeyle karşımızda.
Bugünlerde Kafa Dergisi‘nde yazan, tiyatro için mücadele eden, dijitalde Yarım Kalan Aşklar‘da muazzam bir performans ortaya koyan oyuncunun bir de müthiş bir podcast serisi var.
Kafa’da yazdığı yazıları aynı zamanda bu seride seslendiren Cem Davran, çalışkanlığı ve kaliteli işleriyle biz gençlere örnek olmaya devam ediyor. Belki de yıllar önce okuduğumuz, bir yerde denk geldiğimiz muhteşem öyküleri yeniden dinlemek, duymak fazlasıyla iyi geliyor. İşte Cem Davran’ın podcast deryasına hediye ettiği 5 muhteşem öykü:
Peyman Teyze Unutuldu
Kafa Dergisi’nde 2017 yılında kaleme alınan öyküde; Peyman Teyze’yi hatırlamanın, kendinizi çocukluğa dair hikayelerin içinde hissedebilirsiniz.
Kasımpaşa Canavarı
Sakar Şakir, Aslan Bacanak gibi unutulmaz filmlerde adı geçen, 80’li yıllardan sonra İstanbul’a korku salan bir seri katili; Cem Davran’ın kaleminden ve sesinden çıkan bir öyküyle dinliyoruz. Cem Davran’ın 2015 yılında yazdığı bu öyküyü, kaleme aldığı günlerde-2015 yılında- okumuş olmak da mutluluk eriyor.
Çocuk İzi
Çocuk yaşta tiyatroya adım atan, ailesinden uzak kalmak zorunda kalan bir çocuğun hikayesi, bizleri yıllar öncesine götürüyor. Ayakta durmak için mücadele eden bir çocuğun, yıllar geçse ve dünya değişse de çorba kokan bir kabana bakış açısının değişmediğini bizlere aktarıyor.
İstemem Eksik Olsun
Yaşadığımız toplumda bulunan iki yüzlülükleri, iyi kalabilme telaşlarını 2016 yılında ele alan oyuncu; yanlışa yanlış diyerek İstemem Eksik Olsun’u bizlere sunuyor.
Palyaço’nun Günlüğü
Başımıza gelen iyi veya kötü anlarımızı bir kalem ve bir kağıtla anıya dönüştürme isteği uyandıran öykü, 2017 yılında oyuncu tarafından kaleme alınmıştı. Palyaço’nun Günlüğü ise oyuncunun yazdığı en etkileyici öykülerden.
Yorumlar